КАЗАНСКАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА И НЕЙНАТА ПОМОЩ

, , Коментарите са изключени за КАЗАНСКАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА И НЕЙНАТА ПОМОЩ

Молитвата пред образа на Света Богородица „Казанска“ може да помогне в много нерешими житейски дела, особено във време на униние, бедствия, духовна печал, природни катаклизми и епидемии, тогава когато човек не може със своите слаби човешки сили да се бори срещу това пред което е изправен.
С помощта на молитвата пред образа на Казанската Пречиста Богородица, може да се получи изцерение от всяка, и особено очни болести, дори от слепота, и не само физическата но и духовната.

Образа на „Казанска“ и молитвата отправена към нея, е в състояние да намери правилното решение във всяка невъзможна ситуация.
„Казанска Богородица“ тази икона, във вековете е била поставяна близо до детското креватче, за да може пречистата Божия майка да съхрани и запази детето при необходимост.

Така също тази велика чудотворна икона благославя младежите за дълъг и щастлив семеен живот. А ако младоженците успеят да се венчаят в деня в който се празнува тази икона по църковния календар ги очаква дълъг и изпълнен с много духовни плодове живот.

Във време на епидемии и мор пред Богородичният образ „Казанска“ се отслужвал водосвет и осветената мода се използвала за „ пълна дезинфекция“ на православните християнски домове, улици, места на зараза, водоеми, сгради за селскостопанска продукция и животни. А християните пиели от тази вода ежедневно.
От горящото кандило (лампада ) вярващите взимали с памук и отнасяли това осветено масло в домовете си за да помажат близки и болни за изцерение.
От днес 24.март от ризницата на храм „Света Матрона Московска“ ще бъдат извадени за поклонение иконите на Пресвета Богородица „Казанска“ и иконата на „ Свети мъченик Виктор Дамаски“ за да изпросваме чрез тях спасение на народа ни, нашите семейства и самите нас.
За богомолците ще бъде оставена възможност да отнасят в домовете си осветено масло от лампадите им.