ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ БОГОМОЛЦИ

, , Коментарите са изключени за ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ БОГОМОЛЦИ

В епицентъра сме на огромно човешко изпитание – пандемия. Държавата се е изправила със целият си ресурс за овладяване на ситуацията. Сковани сме в дълбочина от страх.
Днес божията помощ ни е изключително нужна, защото само по човешки не можем да разрешим този проблем пред когото сме изправени сега.
Висшият Църковен съвет на Истинно Православната Българска Църква в своята духовна отговорност към верните на Христа Иисуса взе следните свои две решения които и огласява:

1. Приканват се всички верни да започнат четене на Псалтира по катизми, практика дълбоко позната в православния свят. Давайки своето благословение за това, напътства верните да четат по минимум две катизми на ден, съобразено с възможностите си и свободното си лично време, без това да пречи на близките хора с които живеем.
2. Всеки неделен ден до прекратяване на епидемията да се отслужва в храмовете на ИПБЦ молебен при епидемии и бедствия съобразен с Великият Требник.
3. Да не се ограничава личната молитва в храма.
4. Пред образа на чудотворната Богородична икона „ Търсеща погиналите“ в храм „Света Матрона Московска“ да се постави лампада която да гори ежедневно, а пред иконата да се чете всеки ден акатист.

СПАСИ И СОХРАНИ ГОСПОДИ НАС ГРЕШНИТЕ!