НЕДЕЛЯ НА БЛУДНИЯ СИН – ВТОРА ПОГОТВИТЕЛНА КЪМ СВЕТИЯТ ВЕЛИК ПОСТ

, , Коментарите са изключени за НЕДЕЛЯ НА БЛУДНИЯ СИН – ВТОРА ПОГОТВИТЕЛНА КЪМ СВЕТИЯТ ВЕЛИК ПОСТ

В утрото на неделния ден 28.02.2016 год.,(НЕДЕЛЯ НА БЛУДНИЯ СИН – втора подготвителна към Светия Велик пост) приканени от евангелското благовестие на Православната Църква в света, свещеното изпълнение и вярващ народ изпълниха храм „Света блаженна старица Матрона Московска” в гр.Пловдив.
Светат Божественна Литургия изпълни със освещаващо присъствие на Свети Дух верните дошли в утрото на неделния възкресен ден.
С огромен трепет вярващите очакваха поредната неделна проповед на предстоятеля на храма – протопрезвитер Радослав Паскалев.
Разнесе се из храма живо слово, пропито с вяра и любов към Христа и истиното Христово благовестие. Слово което достига всяко сърце потопило се в храмовата атмосфера.
В притихналият храм отекнаха заключителните слова на отец Радослав.

„ – Завършете поста който искате да започнете, това велико духовно връщане към вас и към Бог със сила, вяра и любов. За да чуете и вие думите на Бог към вас – ИЗГУБЕН БЕ И СЕ НАМЕРИ, МЪРТЪВ БЕ И ОЖИВЯ.”

След Света Литургия по традиция се раздаде благословена трапеза в която вярващите и прихожаните на храма общуват свободно на духовни теми.

Неделният празничен ден завърши с Свето Кръщение в параклиса на подворието към храма посветен на Свети Йоан Кръстител.
Благословен път на новия член на Църквата Христова пожела отец настоятеля в края на Светото Кръщение.