За комплекса

pokrovski_manastir

Духовен комплекс «Света Матрона Московска»

Духовен комплекс «Света Матрона Московска» като идея и реализация ще бъде изграден на два поредни етапа. Първият етап е: изграждане на храм посветен на Света праведна и блажена Матрона Московска, и вторият етап е изграждане на духовния комплекс посветен на Светата блажена Матрона, който ще се реализира като проект в планината Родопи.

Първи етап: Изграждането на храм на Св. Матрона Московска, който е с неголями размери (50 кв.м). В храма ще се помещават чудотворната икона на Св. Матрона Московска, както и малката икона с мощевик в който е положена частица (св.мощи ) от тялото на блаженната света угодница. Храма ще бъде духовното убежище на всички които ще влизат под неговият покрив за да се докоснат до светите реликви и да получат там нужното за себе си и своите близки. Под купола му те ще имат възможност да споделят със Светата блаженна старица Матрона Московска, своите нужди, болки, мъки и ще получат нужното като помощ от самата нея. Изграждането на този малък храм велика жертва към Бога, за покриване на много грехове на българският народ през изминалото столетие. За това всяка принесена лепта и финансова помощ ще бъде жертва добра и угодна в очите на Бога, за опрощение на грехове и за Негова Прослава. Общата сума за изграждане на този свят храм е 40 000 (четиридесет хиляди) евро.
Очакваме помоща на всички търсещи Бога и вярващи в неговата сила.

Втори етап: Вторият етап е изграждане на духовен комплекс «Св. Матрона Московска». Духовният комплекс ще е място да психологическо и телесно изцерение. Сред природата на величествената Родопа планина сътворена от самият Бог, сред стените на духовната и молитвена тишина, всеки имащ своите духовни и физически проблеми, проблеми свързани със неговите родители или деца, близки и приятели, ще получи животворно изцерение и помощ. Комплекса ще бъде място за духовно и физическо изцерение и зареждане. И там както и в храма, ще се възхвали Светата блаженна старица Матрона. Предстои изграждане на храм, жилищната част, ризницата която ще съхранява 12 чудотворни икони и свети мощи на светци, архондарий (приемна).
Всеки пожертвал за това велико дело ще получи опрощение на своите грехове, а така също и това ще бъде велика жертва пред олтара на Бога, и в помощ на стотици страдащи хора, и не само в България но и на Балканите.