ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА

, , Коментарите са изключени за ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА


На 25.10.2021 год, се изпълват 6 години от духовното раждане на православен храм „ Света блажена Матрона Московска“. На тази дата бе осветена по православният каноничен чин Светата Трапеза на храма. И този храм, голям колкото едно човешко сърце, вярно на Бога пое своя път.
Пред тези шест години храма пое молитвата на хиляди, и въпреки малкото време в исторически контекст, той стана намолен храм. Изпълнен със човешки вопли, сълзи на горест и радост, духовна утроба на родени чрез акта на Светото Кръщение, венчани и оплакани поемащи своят път към Всеподателя на този мир.
В този ден отправихме молитва за неговото духовно бъдеще и пребъдване във бъдещите времена.

Но преди всичко днес трябва да благодарим : На Блаженият Месемврийски Митрополит + Сергий за неговият архиерейски благослов, архиерейска преподадена благодат при освещението му, и за крепката материална помощ. Да благодарим на Високопреподобният архимандрит Филарет за неговият неуморен труд, молитвена подкрепа и материална помощ. Да благодарим на всички ктитори и дарители пожертвали труд, време и средства за благолепието му .
И най-вече на всички които със своята молитва изпълват предела му, превръщайки го в спасителен духовен кораб в бурните времена на изпитание и бездуховност.

ЧЕСТИТА И БРАГОСЛОВЕННА ОТ БОГА ГОДИШНИНА!
СВЕТА БЛАЖЕННА СТАРИЦЕ МАТРОНА МОЛИ БОГА ЗА ВСИЧКИ НАС!