В ДЕНЯТ НА СВЕТИ ИГНАТИЙ АНТИОХИЙСКИ БОГОНОСЕЦ И СВЕТИ ЙОАН КРОНЩАДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ

, , Коментарите са изключени за В ДЕНЯТ НА СВЕТИ ИГНАТИЙ АНТИОХИЙСКИ БОГОНОСЕЦ И СВЕТИ ЙОАН КРОНЩАДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ

На 02.януари Светото Православие по църковният устав молитвено спомня и празнува, паметта на двама свети мъже. Единият живял във 2 век след Христа а другият почти наш съвременник живял във втората половина на 19- то столетие.

И двамата – мъже образовани и одухотворени, живели в  различни исторически епохи но еднакво възлюбили Христа Иисуса и Неговата Света Църква. И отдали целият свой живот за свидетелство на вярата във Спасителя на човешкият род.

Единият останал в Църковната история като – Богоносец, а другия като молитвеник и чудотворец.

В празничният ден храм „ Света Матрона Московска“ се изпълни с молитвено ухание и светлина от песнопения, за да се възхвали подвига на двамата светители.

Светата Литургия отслужена от негово всеблагоговейнство митрофорен протопрезвитер Радослав Паскалев събра в едно множеството верни дошли да станат не само духовни съучастници на светлият празник, но и да се съединят със Светите Христови Тайни – Св. Тяло и Св. Кръв Христови.

След богослужението със пропита от любов към Бога проповед отец Настоятеля на храма се обърна към множеството за да се благовести отново истината на Евангелието сред верните на православието.

Празничният ден завърши по традиция със братска трапеза в притвора на храма.

 

     СВЕТИТЕЛЮ ИГНАТИЕ БОГОНОСЧЕ, МОЛИ БОГА ЗА НАС !

    СВЕТИТЕЛЮ ОТЧЕ ИОАНЕ КРОНДЩАТСКИ ЧУДОТВОРЧЕ, МОЛИ БОГА ЗА НАС !