ОТНОВО ЦЪРКВАТА НИ ПРЕПОДАВА ЛЕК ЗА ТЕЛАТА И ДУШИТЕ

, , Коментарите са изключени за ОТНОВО ЦЪРКВАТА НИ ПРЕПОДАВА ЛЕК ЗА ТЕЛАТА И ДУШИТЕ

Настъпи времето на Рождественският пост. По традиция във всички храмове на Православната Църква във всички неделни дни до празника Рождество Христово, след Св. Литургия се извършва тайнството „Съборование“ – освещаване на елей.

По благословението на Негово Блаженство Месемврийският Митрополит Г-н, Г-н + Сергий в неделните дни : 13.12, 20.12, 27.12 ще се отслужи в храм „Света блажена Матрона Московска“ гр. Пловдив тайнството „Съборование“ за всички болни и застрашени от тежки и неизлечими болести.

След чинопоследованието осветеният елей ще се раздава на богомолците, които могат да го отнесат във своите домове за изцерение и особено за страдащите от пагубният за човека вирус COVID 19.

 

Названието „Съборование“ произлиза от практиката то да се извършва от няколко свещенослужителя – „ събор“. Това тайнство води началото си от светите апостоли. Получили власт от Господа Иисуса Христа във време на проповед да изцеряват всяка болест и немощ.

„Изгонваха много бесове, и мнозина болни помазваха с елей, и ги изцеряваха.(Марк 6:13 ).

Установеното тайнство „ Съборование“ – изцяло изцерява човека, неговата душа и неговото тяло. Същината му не е в това да изцерява като медикамент, а в опрощаване на човешките грехове. Изцерението на човек се получава от съборната молитва, изцерявайки всяка болест която е следствие от човешката греховност. А самото тайнство се явява духовно лечение чрез което се изцерява всяка болест.

 

При тайнството „ Съборование „ за болния човек предстои пред Господа целия събор. Църковнослужителите принасят от своята вяра молитва от името на цялата Църква,  умолявайки Бога да подари на човека заедно с телесното здраве и опрощение на греховете.

Съборованието именно и това прави – очиства нашата душа от грехове дори и онези за които ние не подозираме.

В ХРАМА СЕ ЗАПИСВАТ ИМЕНА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА РОЖДЕСТВЕНСКИЯТ ПОСТ, ОСОБЕННО ЗА БОЛНИ ОТ ПАГУБНАТА ПАНДЕМИЯ И ВИРУС –  COVID 19“, КОИТО ЩЕ СЕ ПОМЕНАВАТ В ТАЙНСТВОТО СЪБОРОВАНИЕ ПРЕЗ ПОСОЧЕНИТЕ НЕДЕЛНИ ДНИ.

ЩЕ СЕ РАЗДАВА СЛЕД ВСЯКА СЛУЖБА ОСВЕТЕНИЯ ЕЛЕЙ ЗА УПОТРЕБА.

ЗАПИШЕТЕ СВОИТЕ ИМЕНА И ИМЕНАТА НА БОЛНИТЕ ВАШИ БЛИЗКИ.

 

ДАТИ :   13.ДЕКЕМВРИ – СЛЕД СВЕТА ЛИТУРГИЯ.

                 20.ДЕКЕМВРИ –  СЛЕД СВЕТА ЛИТУРГИЯ.

                 27.ДЕКЕМВРИ – СЛЕД СВЕТА ЛИТУРГИЯ.