ОБЯВЛЕНИЕ ЗА НАЧАЛО НА НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА В ГРАД ПЛОВДИВ

, , Коментарите са изключени за ОБЯВЛЕНИЕ ЗА НАЧАЛО НА НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА В ГРАД ПЛОВДИВ

Скъпи братя и сестри в Господа,

Църковното настоятелство на съборния ни храм „Света блажена Матрона Московска“ ви кани да почетете с присъствието си откриването на новата учебна година на църковното училище при храма, което ще се състои на 04 октомври 2020 г. след светата Литургия.

Неделното училище за възрастни и деца което стартира своята дейност и – организират занимания през настоящата църковна година има за цел да приобщи към Православната вяра и богослужебен живот на Църквата Христова всички онези наши братя и сестри, които стоят далеко от Православната вяра, защото не познават нейната същност и богослужебен живот .Точният график на занятията ще бъде публикуван ежемесечно на сайта на храм „ Св. Св. Козма и Дамян Римски“ гр. Пловдив.
Заниманията ще се провеждат всяка събота в храм „Св. Св. Козма и Дамян от 12.30 часа.

Сайт на храма:
www. kuzma-damian.com
Нашите цели са нашите православни братя и сестри:

 

• да изучават същността на отделните елементи на Светата Литургия чрез нагледни примери по време на самото богослужение, както и теоретични познания;
• да бъдат подпомогнати да развият молитвено чувство, като съдействаме у тях да се формира трайно впечатление кое е най-важното при пребиваване в храма, а именно молитвата;
• да развият любов към духовното знание, което просвещава ума – чрез четене на книги и разговори по вълнуващи ги теми, както и дискусии по актуални духовни теми касаещи истинното Православие.
• да задълбочат усета и стремежа си към доброто, за да започнат да придобиват истински християнски добродетели – като им се поднасят примери от реалния живот, четат се жития и духовни поучения на древни и съвременните светци на истинното православие.
• да вникнат постепенно в смисъла на основни нравствени понятия като „истина“, „вяра“, „доверие“, „достойнство“, „чест“, „дълг“, „любов“, „милосърдие“ , разяснявани от позициите на православния светоглед. Всяка конкретна тема ще предлага паралели между съвременните разбирания на тези основни понятия в светлината на съвременните технологии и на фона на медийната среда, от една страна, и техният смисъл от православна гледна точка включително и в историческа ретроспекция, от друга.

Всички желаещи могат да се присъединят към занятията без предварително записване, като се представят на преподавателите в деня на откриване на учебната година или всеки следващ учебен ден.
Очакваме ви!