КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ

, , Коментарите са изключени за КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ

Храм „Света Матрона Московска„ гр. Пловдив, обявява официално откриването на своя православен социален фонд.

Името на Православния социален фонд ще носи името на Свети Сергий Радонежски.

Основна част от нашата активна православна вяра е именно социалната дейност, особено сега, когато голяма част от населението е в бедстващо положение и живее мизерно. В едно такова време, да се благотвори е въпрос на ясно изразена православна вяра и позиция.

Православния социален фонд „Свети Сергий Радонежски„ към храм „Света Матрона Московска„ има за цел не да извърши една две спорадични акции с неясна цел, както много благотворителни каузи, а да превърне своето дело в постоянен акт на активна вяра и милосърдие.

Православния социален фонд „Свети Сергий Радонежски„ ще извършва своята социална дейност в няколко основни направления. Набавяне на храни на хора в крайна бедност през зимния сезон на настоящата година, обгрижване на деца в риск и обгрижване на самотни хора – социален патронаж през настоящата зима.
Всеки един човек, организация, търговско дружество може да помогне както със средства така и със готови стоки и храни. Всяко едно дарение може да се направи общо за фонда така и да се конкретизира как да бъде усвоено.

За дарения използвайте сметката на храма, като конкретизирайте за какво следва да се усвои дарението.
Всяка една помощ е важна за нас!