МОЩИТЕ НА СВЕТИ ЛУКА КРИМСКИ И СИМФЕРАПОЛСКИ

, , Коментарите са изключени за МОЩИТЕ НА СВЕТИ ЛУКА КРИМСКИ И СИМФЕРАПОЛСКИ

Свети Лука Кримски и Симферополски е покровител на цялата медицинска наука и свързаните с нея естествени науки, в най-голяма степен хирургията.Молитвата пред мощите на свети Лука Кримски и Симферополски помага на лекарите преди тежки операции, както и на болните, на които предстои хирургическа операция. Молитвата пред светеца помага и при различни житейски случаи.

Как помагат светите мощи?

Св.Лука Кримски помага при хирургически операции, понеже в земния си път св.Лука бил великолепен диагностик и хирург. Също така молитвата защитава от всякакви събития, общи за човешкия живот: към него се обръщат за укрепване на християнската вяра, за почит на родителите към децата.

Към него се обръщат с молитва за изцеление от различни болести, защото от неговите мощи са се случвали много целебни изцеления. Кратката молитва за помощ се изразява в това лекаря да „чуе“ организма на болния, да помогне на медика да постави точна диагноза, понеже и сам светителя бил гениален диагностик.

Към него също може да се обръщат за помощ за просвещение в областта на медицината и всички, свързани с нея естествени науки.

В 2015 година бе донесена света частица от благодатните мощи на Св.Лука Кримски от православна Русия като дар на храма за вечни времена. Частицата е от дясната ръка на великия светител, ръката с която той е благославял и едновременно държал хирургическият скалпел по време на многобройните операции. Светите мощи са изложени в храм „ Света Матрона Московска „ бул.” Санкт Петербург „ 39 А ( срещу ВСИ) гр.Пловдив.

Пред тях се извършват четене на врачев молебен и молитви при всяко едно заболяване,както и при тежки житейски ситуации.

Храма предлага осветени икони с покров осветен при светите мощи както и осветен елей за помазване.
Всеки може да направи поръчка за тях на телефона посочен долу или на електронната поща на храма.